Subscribe:

Tuesday, 17 January 2012

WHAT A DAY

ni saya baru jer lah balik rumah. i mean. bukan lah baru sampai. ada lah dalam 15 minit dari sekarang dah stay rumah.

 saya keluar dari rumah dalam pukul 10.00 pagi hari ini. sister soha yang hantarkan. first destination is mahkamah. berurusan dengan pesuruhjaya sumpah. yeah.. awak tengah fikir ada apa sampai nak jumpa pesuruhjaya sumpah eh?
haha. saya tak boleh cerita kat sini sebab ia terlalu peribadi. lagipun. saya bukan lah suka bercerita sesuatu yang peribadi kat siapa-siapa pun.
Alhamdullilah. semua berjalan lancar saja tadi kat mahkamah. saya cuma perlu berani berterus-terang terangkan segala kemusykilan. dan. saya juga perlu jadi jujur. okey. kalau hal berurusan dengan pihak mahkamah tak boleh dibuat main. tak ada istilah putar-belit ayat.

selesai hal kat mahkamah. sister soha pick up dan hantar saya pergi pejabat agama. lepas turunkan saya, dia pun gerak ke sekolah. dia cikgu. jadi. kena back to school dan jalankan tanggungjawab sebagai cikgu. :)

okey. saya memang pertama kali datang pejabat agama. saya tak tahu yang wajib pakai tudung kalau nak berurusan di dalam pejabat. akak sorang tu yang tolong pinjamkan saya tudung. dan suruh saya pakai sebelum masuk pejabat.

saya pun masuk toilet. dan pakai lah tudung. dah siap pakai then saya masuk pejabat agama. jumpa siapa-siapa yang berkenaan. hampir 2 jam juga perbincangan antara saya dan pegawai tersebut tadi.
:)

sekitar jam 1.30 petang macam tu. akak sorang ni tolong hantar saya kat kedai buku. hah. begitu lah antara rutin hari ini. saya lepak membaca buku ilmiah didalam kedai buku tu sampai pukul 7 malam. yeah. what you think hah.? how many hours saya lepak.? haha.

pukul 7 malam baru lah sister soha pick up dan kitorang having dinner kat kedai makan sebelum balik rumah.
ni dah rasa ngantuk sangat. nak tidur. penat. tapi. saya belum mandi lagi. maybe lepas mandi baru masuk tidur. :) ala. kalau dah mandi nanti, mesti segar balik. lepas tu, sure tak boleh tidur. aiyoooo..

ada dua hal yang berlaku kepada saya hari ni. pertama. seawal jam 6 pagi tadi. ada seekor lipas terbang!! gosh!!memang fucking lah!!haha. you can imagine macamana saya lintang-pukang lari.? memang shit doe.!!
lipas terbang tu sempat merayap kat atas bahu kiri saya tu. duh! memang mencarut kaw2 lah tadi. haha.
miss hawa dah terkejut tengok muka saya yang ketakutan. eee. malu beb. haha.

hal kedua pulak. masa pergi makan tengahari. kan tadi saya kata lepak kedai buku.? okey. saya ada turun lepak kedai makan kejap. sebab lapar sangat-sangat. lepas ambil nasi dan lauk. saya pun makan. awak boleh teka tak apa yang saya nak bagitau.? haha.
lepas makan kan. kan. kan. kan. emm.. saya pun terus blah pergi kedai buku tu balik. haha. saya tak bayar beb. haha. hey. hey. saya terlupa okey. dah petang sekitar pukul 6 petang camtu baru lah saya teringat balik. yang saya tak bayar apa yang saya makan tadi.
:(
saya tak bersalah. saya memang betul-betul terlupa. saya blah je lepas makan. duh. tuan tauke punya kedai makan. halalkan apa yang saya makan tadi tau. Tuhan tau saya tak sengaja. huhu..

haip. macamana entah boleh terlupa bayar. hehe. sengal. entah apa yang ada dalam kepala hotak. tapi saya memang fikir banyak perkara. hal yang patut habis kat pejabat agama tadi pun masih ada kesinambungan. maksudnya tak habis lagi. awak jangan fikir bukan-bukan pula. saya tak buat jenayah atau apa-apa maksiat ke apa. tapi cuma ada hal yang agak complicated. :))

ahhh. lepas hal ni seetle. boleh lah saya story share kat awak semua. :)
buat masa ni. belum sesuai untuk sharing..

kejap lagi saya nak work out. bagi keluar peluh. time macam ni sangat sesuai nak berpeluh. haha. memandai je. work out first. ^.^

No comments: