Subscribe:

Wednesday, 16 May 2012

DUNIA INI KECIL

06 may 2012 yang lalu, saya dan dyla lepak-lepak. memula kitorang lepak sunway pyramid. disebabkan bosan yang terlampau, kitorang pun pusing-pusing, masuk keluar kedai kat dalam mall tuh macam orang gila. haha. then. kat ground floor tuh ada puma event. ada game for fun untuk siapa-siapa yang berminat nak join. so saya dan dyla pun daftarkan diri dan main game tuh. saja je having fun pun. tak terfikir soal nak menang atau kalah. u

lepas tuh, kitorang lepak kerusi urut pula. saja nak lepaskan sengal-sengal badan. dyla pun sempat beli baju yang dia minat kat satu butik baru buka. saya tak ingat butik ape. sementara tunggu dia, saya lepak dekat luar. time tuh lah pula terserempak dengan sepupu adam. emy dan gang beliau. atuf dan pakwe erin pun ada sekali. actually diorang perasan saya dulu sebelum saya. kecil je dunia nih kan.. saya tak salam diorang semua. kat sepupu adam sorang je. sebab saya rapat dengan dia lebih daripada yang lain. 

lepas lepak sunway, saya dan dyla lepak mid valley pula. kitorang naik bas dari sunway je. tak terfikir nak naik teksi pula masa tuh. time kat mid valley tu, dyla masuk satu butik baju kat floor sebaris dengan cinema tu. so sementara tunggu dia, saya berdiri pandang ke arah luar kedai. perhatikan orang lalu-lalang. dan tiba-tiba. adam lalu. kami pun masing-masing pandang dengan seribu perasaan di dalam hati. saya terkejut. adam terkejut. haha. memang kecil nya dunia nih la. abang wan ada sekali. tapi saya tak perasan abang wan mula-mula tuh. perasan adam sorang je. saya tahu adam nak tegur saya tapi saya macam nak larikan diri so dia pun ajak abang wan blah. saya tahu adam kecil hati masa tuh. 

saya tak sangka dunia ini memang sekecil begini. dalam sehari je mampu terserempak dengan orang yang penting dalam hidup. takdir tuhan siapa mampu jangka kan...


1 comment:

Uchi kay-f @hmad said...

hrp2 akan terserempak anda nnti..